INFORMATIE
SITES
CONTACT
DOEL
HOME

OVER WEL OF GEEN ONDERHOUD.

ER ZIJN GROFWEG 2 SOORTEN WEBSITES:   STATISCHE EN DYNAMISCHE.


Een statische website is een beetje vergelijkbaar met een gedrukte advertentie. U informeert het publiek op een zo aantrekkelijk mogelijke wijze over uw zaak, uw specialisatie, uw producten. Snel nog even wat contactgegevens erbij, en de kous is af.


Daar is absoluut niks verkeerd mee. Het onderhoud is minimaal, en de laadtijd is kort, om maar een paar voordelen te noemen.


Maar het is niet allemaal goed nieuws.  De site kan niet worden veranderd of bijgestuurd zonder de hulp van de webdesigner.  En omdat zoekmachines houden van actie en beweging, terwijl statische websites nogal, wel ja ....... statisch zijn, scoren zij van nature lager op de resultatenpagina.

Al bij al is het geen slecht idee om af en toe een update uit te voeren. Wij kunnen dit voor u doen.Of u kan kiezen voor een dynamische website, gemaakt met een CMS.

Met een Content Management System beheert u zelf de inhoud van uw site. Er is geen programmeerkennis vereist. Updates, tekstwijzigingen, nieuwe foto's... u hebt het allemaal in eigen handen.


Dit type site echter vraagt wel wat onderhoud. Zoals bijvoorbeeld op het gebied van beveiliging. Elk CMS kan het doelwit worden van hackers. De reguliere securitymaatregelen mogen dan al ijzersterk zijn, regelmatige updates blijven een must, en zijn daarom altijd standaard opgenomen in elk onderhoudscontract.


Daarnaast mag u van een goed onderhoud verwachten dat uw site doeltreffend werkt, snel en up-to-date is, altijd een recente back-up heeft, het juiste publiek aanspreekt en blijft aanspreken, regelmatig wordt gecontroleerd en geanalyseerd.  Zodat alles van een leien dakje blijft lopen.


Dus, onderhoud of niet?   Voor een CMS-gemaakte website zeer zeker!  De vraag is alleen of u dit zelf wil doen.

Zo neen, dan is een onderhoudscontract bij Equinox Webdesign voor u vast en zeker de ideale oplossing.